headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilecartipasti18apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Radu Paraschivescu

Radu Paraschivescu este un nume foarte cunoscut si apreciat in peisajul cultural si publicistic romanesc. Nascut la data de 14 august 1960 la Bucuresti, Radu Paraschivescu este jurnalist, prozator, redactor de carte si traducator. El a tradus pana in prezent circa saizeci de carti din autori englezi, americani, canadieni si francezi, printre care: Virginia Woolf, John Steinbeck, William Golding, John Grisham si multi, multi altii. A fost colaborator la publicatiile ProSport si Observator cultural si a detinut rubrici in Gazeta Sporturilor, Evenimentul zilei si Romania literara, activitatea sa in acest domeniu insumand peste doua mii de articole. A publicat peste douazeci de carti sub semnatura proprie. Cartile sale de debut au fost : "Efemeriada" (editura Libra) si "Balul fantomelor" (2000 editura RAO, 2009 reeditare editura Humanitas). Cunoscutul autor si publist a cochetat vreme de doi ani cu rolul de realizator de emisiuni radio la RFI, sustinand rubrica: "Dupa vorba, dupa sport". Radu Paraschivescu este cunoscut publicului larg si in calitate de realizator si prezentator al emisiunilor de televiziune: "Da-te la o carte"si "Pastila de limba", difuzate la Digi 24. La raftul Radu Paraschivescu vei mai gasi si urmatoarele titluri: "Bazar bizar" (2004, Masina de scris, reeditare 2007, editura Humanitas), "Fanionul rosu" (2005, Humanitas), "Fie-ne tranzitia usoara" (2006, Humanitas), "Ghidul nesimtitului" (2006, Humanitas), "Mi-e rau la cap, ma doare mintea. Noi perle de tranzitie" (2007, Humanitas), "Cu inima smulsa din piept" (2008, Humanitas), "Dintre sute de clisee. Aschii dintr-o limba tare" (2009, Humanitas), "Fluturele negru" (2010, Humanitas), "Toamna decanei: convorbiri cu Antoaneta Ralian" (2011, Humanitas), "Astazi este mainele de care te-ai temut ieri" (2012, Humanitas), "Maimuta carpatina" (2013, Humanitas), "Muste pe parbrizul vietii. Nou catalog de perle" (2014, Humanitas), "Romania in 7 gesturi" (2015, Humanitas), "Noi vorbim, nu gandim. Noua colectie de perle romanesti" (2015, Humanitas), "Cum gandesc politicienii (Cum? Gandesc politicienii?). Catalog de perle" (2016, Humanitas), "Astept sa crapi (de astazi, in prime-time) (2016, Humanitas)", "Cartea rasului si a cercetarii" (2017, Humanitas), "Cartea rasului si a cercetarii" (2017, Humanitas), "Doua maturi stau de vorba. Scene romanesti" (2018, Humanitas), "Orice om ii este teama. Un partid, doi ani si trei premieri" (2018, Humanitas), "In lume nu-s mai multe Romanii (planetei noastre asta i-ar lipsi)" (2019, Humanitas), "Omul care muta norii" (2019, Humanitas), "Recviem vesel pentru tata (2020, Humanitas)", "Vitrina cu sarlatani" (2020, Humanitas), "Acul de aur si ochii Glorianei" (2021, Humanitas), "Noi suntem romani (nimeni nu-i perfect)" (2022, Humanitas).
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one