headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

uvpmobilecartipasti18apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Ana Blandiana

Pe numele sau real Otilia Valeria Coman, scriitoarea Ana Blandiana este autoarea a peste 25 de carti in limba romana si a 60 de volume aparute in 26 de limbi. S-a nascut la Timisoara, in ziua de Bunavestire, in anul 1942. Tatal sau, Gheorghe Coman a fost preot ortodox. Dupa instaurarea regimului comunist in Romania, tatal scriitoarei a fost arestat ca fiind "dusman al poporului". Ca fiica a unui detinut politic, ea a trebuit sa astepte patru ani pana cand autoritatile de la acea vreme i-au permis inscrierea la Facultatea de Filologie din Cluj. Din cauza oprelistilor comuniste, Otilia Coman si-a luat pseudonimul de Ana Blandiana, inspirat dupa numele satului natal al mamei. Dupa ce a terminat facultatea, ea a debutat in revista "Tribuna". De-a lungul anilor, poeta a avut sansa de a calatorii in calitate de invitata a unor universitati, academii si societati culturale si a intreprins mai multe vizite de documentare in diverse state europene, unde a luat parte la congrese si festivaluri de poezie. Ana Blandiana este autoarea a numeroase carti de poezie, eseuri si proza, printre care mentionam: "Intalniri de pe strada mea", "Ora de nisip", "Fals tratat de manipulare", "Cele patru anotimpuri" (nuvele), "Proiecte de trecut" (nuvele fantastice) etc. Pentru intreaga sa activitate literara, dar si pentru contributia adusa la cresterea prestigiului orasului ei natal, Ana Blandiana a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Timisoara.
Citeste mai mult
Infiintata in anul 1990, HUMANITAS este una dintre cele mai importante edituri din Romania, initial cu profil de stiinte umaniste, astazi editura publicand si carte de stiinta, carte practica, carte scolara, albume de arta. Humanitas are drepturi exclusive de publicare pentru cinci mari autori interbelici (Lucian Blaga, Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionesco si Constantin Noica) si patru autori romani contemporani (Mircea Cartarescu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu). Cartile Humanitas sunt grupate in 65 de colectii si serii de autor, Raftul Denisei fiind prima si singura colectie personalizata din Romania. Humanitas este lider pe piata romaneasca in productia de audiobook-uri
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 2 din 2 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one