Countdown header img desk

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Countdown header img  mob

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

Aplica LIB20FLORIDEMAI

pentru-20% la ORICE*!

Carti / Jocuri/ English BOOKS/ Accesorii

Comanda acum!
uvpmobileredmari29apr24
  • Biografii Memorii Jurnale

Mihail Bulgakov

Destinul lui Bulgakov pare guvernat de acelasi amestec de satira, fantastic si tragism care e amprenta operei sale. Nascut la Kiev in 1891, in familia unui profesor de teologie, studiaza medicina, pe care o practica vreme de patru ani (1916-1920) pe front si in spitalele de provincie. In 1920 abandoneaza medicina pentru a se dedica scrisului. Debuteaza ca dramaturg, iar piesa Zilele Turbinilor, dramatizarea romanului Garda Alba, are un mare succes, fiind considerata un pescarus al noii generatii de dramaturgi. Simpatia evidenta pentru ofiterii albi face ca piesa sa fie interzisa, dar (paradoxal) este, in acelasi timp, piesa preferata a lui Stalin. Din 1929 nu i se mai publica nici o carte si nu i se mai joaca nici o piesa. Traind la limita supravieturii, Bulgakov se vede silit sa-i trimita dictatorului o petitie, apoi, intr-o scrisoare adresata guvernului sovietic, sa vorbeasca despre presiunea psihica la care este supus. Scrisoarea ramane celebra atat ca model al disidentei asumate, cat si prin efectele ei neasteptate. Trei saptamani mai tarziu, primeste un telefon bizar direct de la Stalin, in urma caruia, desi Bulgakov crede ca a fost victima unei farse, este reangajat la teatru. Scrierile lui raman insa nepublicate. In ultimul deceniu al vietii scrie cu frenezie, temandu-se ca nu va termina romanul "Maestrul si Margareta". Ultimele corecturi le face in 1940, pe patul de moarte, orb, dictandu-i sotiei sale, Elena Segheevna, care i-a inspirat, de altminteri, personajul Margaretei.
Citeste mai mult
Fondat in anul 2003, 'Eikon' este in prezent unul din cei mai importanti editori de carte din Romania, avand un tiraj de peste o mie de titluri deja publicate, acoperind multe sfere de interes: literatura romana si universala, filosofie, biografii si memorii, istorie, critica literara, sociologie, arte etc. De la infiintare si pana in prezent, editura a lansat si promovat o serie de colectii, sub numele: ' Albume', 'Universitas', 'Spiritualitate', 'Eikon Educational', 'Teatru', 'Practic' si altele. Dintre autorii clasici si contemporani publicati de cunoscuta editura, amintim aici doar cateva nume de referinta: George Cosbuc, Mihai Eminescu, Mircea Eliade, Petre Tutea, Dumitru C-tin Dulcan, Vasile Andru, Andrei Marga, Hans Bergel, Alexandrtu Paleologu, Radu Carp etc. Pentru proiectele sale editoriale si prezenta notabila la evenimentele culturale, editura 'Eikon' a fost recompensata cu premii la Targurile de carte 'Gaudeamus' (locul I, in 2012) si 'Librex' (2012), precum si la Salonul International de Carte din Chisinau (premiu acordat pentru cea mai buna colectie, in 2011). In colectia 'Biblioteca Ortodoxa' semneaza lucrari mari duhovnici ai neamului romanesc: Ilie Cleopa, Iustin Parvu, Arsenie Papacioc, Teofil Paraian. Editura Eikon se concentreaza in continuare pe tiparirea celor mai bune titluri, care starnesc interesul cititorilor, contribuind la dezvoltarea personalitatii tinerei generatii, printr-o viziune ampla si creativa.
Citeste mai mult

Biografii Memorii Jurnale

1 - 1 din 1 de titluri

O oferta cuprinzatoare, cu peste o mie de titluri, o regasim la capitolul Biografii, Memorii, Jurnale

Cititorii au astfel posibilitatea sa descopere lucrari complete, omogene, ce descriu amplu povesti de viata, intamplari marcante din existenta unor personalitati publice, participarea lor la evenimente politice, istorice sau sociale ce aveau sa schimbe cursul istoriei. In limba romana sunt publicate in prezent numeroase carti de memorii. Majoritatea acestor publicatii isi lasa amprenta asupra cititorului, care este vizibil impresionat de marturisirile citite, astfel de lucrari oferind o vasta sursa de informatii cu caracter istoric, politic, cultural sau economic. De la autori romani contemporani aflati in mare voga, pana la scriitori straini cu renume international, cititorul pasionat de biografii poate alege intre stilul clasic sau modern, descoperind astfel evenimente si trairi ce il vor surprinde nu de putine ori.

Te-ar mai putea interesa

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one