headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Promotii popup img

-50% -30% la Corint si Leda

siii TRANSPORT GRATUIT

la TOATE comenzile peste 50 lei!

Profita acum!

Clockwork. Proiecteaza-ti afacerea sa se conduca singura

De (autor): Mike Michalowicz

0
(0 review-uri)
Clockwork. Proiecteaza-ti afacerea sa se conduca singura - Mike Michalowicz
Rasfoieste

Clockwork. Proiecteaza-ti afacerea sa se conduca singura

De (autor): Mike Michalowicz

0
(0 review-uri)
Autorul cartilor Profit First si Planul Dovleacul

Clockwork: Proiecteaza-ti afacerea sa se conduca singura / Clockwork: Design Your Business to Run Itself
de Mike Michalowicz este cartea de antreprenoriat care te va ajuta sa treci de la "sunt foarte prins cu afacerea mea" la "afacerea mea functioneaza pe pilot automat, astfel incat eu ma pot bucura de mai multa libertate, timp  liber si momente dragi petrecute alaturi de familia si prietenii mei." Aceasta carte nu te va ajuta sa muncesti mai putin, ci sa traiesti asa cum vrei, pentru ca atunci cand afacerea ta se conduce singura, ai libertatea de a face ceea  ce-ti aduce bucurie si implinire, fara a te ingrijora ca afacerea va fi compromisa. Aceasta carte te va ajuta cu alte cuvinte sa invingi un inamic de care se tem cei mai multi dintre noi, indiferent de domeniul de activitate in care  activeaza: lipsa timpului.
 
Pana la varsta de 35 de ani, Mike Michalowicz a fondat si a vandut doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari. Fiind ferm convins ca a descoperit formula succesului in afaceri, a devenit inger-investitor si astfel… a ajuns   sa-si piarda in scurt timp intreaga avere. Acest esec l-a motivat sa se ambitioneze sa caute modalitati mai bune de a construi companii sanatoase si puternice. De fapt, studierea si furnizarea unor strategii antreprenoriale inovatoare si   de impact a devenit insasi esenta activitatii lui Mike Michalowicz.
 
Mike Michalowicz a creat sistemul Profit First, folosit in prezent de sute de mii de companii de pe tot globul pentru a obtine profit. Tot el a creat Clockwork - metoda eficienta de a face orice afacere sa functioneze pe pilot automat.  Mike Michalowicz este de asemenea autorul cartilor: Mai intai rezolva asta - care a devenit instant bestseller Wall Street Journal, Planul Dovleacul, Surge si The Toilet Paper Entrepreneur
 
In prezent, Mike conduce alte doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari, testandu-si in acelasi timp cele mai noi teorii pentru cartile sale. 
 
La Editura ap! au mai aparut de acelasi autor volumele: Planul Dovleacul, Mai intai rezolva asta, Diferentiaza-te!  si Profit First

Clockwork este structurata in 13 capitole, dupa cum urmeaza:
1. De ce afacerea ta se afla (inca) intr-un blocaj: Identifica momentele in care proprietarii de afaceri si membrii de baza ai echipei se chinuie sa ia o pauza

Indiferent ca suntem antreprenori sau nu, cu totii ne dorim sa facem mai mult, mai rapid. Acesta e si motivul pentru care s-a construit o adevarata industrie pe aceasta tema. Podcasturi, articole si carti, grupuri mastermind si traineri,  ne ofera lectii despre cum sa facem mai mult, mai repede. Trista realitate este insa ca, ca antreprenor, oricat de mult timp ai avea, intotdeauna se mai gaseste ceva de facut.
 
De aceea, la un moment dat trebuie sa ai puterea sa spui "stop!". Iar cea mai buna modalitate de a spune stop, crede Michalowicz, este sa iti iei o vacanta de patru saptamani, timp in care afacerea ta va merge foarte bine si fara tine si  chiar va prospera. Dar pana a ajunge sa poti sa iti iei aceste vacante si chiar mai mult timp liber, trebuie sa iti faci afacerea sa functioneze pe pilot automat. Iar cartea de fata te va invata exact ce si cum sa faci in acest sens.
 
Asadar, in aceasta sectiune ne familiarizam cu cele trei faze ale sistemului Clockwork si intelegem de ce este atat de important sa vrem si sa putem sa ne luam oricand o pauza de cel putin patru saptamani de la afacerea noastra.
 
Cele trei faze ale sistemului Clockwork sunt:
• Alinierea
 
Alinierea reprezinta faza fundamentala pe care se cladeste eficienta organizationala si se refera la faptul ca toti membrii echipei tale sunt dispusi sa respecte regulile jocului si sa participe la realizarea unui obiectiv comun. Ceea ce obtii in aceasta faza nu vei pierde niciodata.  
 
In aceasta etapa trebuie sa bifezi trei obiective:
• Clarificarea publicului-tinta al companiei
• Anuntarea Marii Promisiuni
• Determinarea Misiunii
 
• Integrarea
 
In faza de integrare, tu si echipa ta incepeti sa identificati rezultate masurabile. Acesta e momentul in care compania ta va incepe sa functioneze ca un ceas. Iata ce trebuie sa realizezi in aceasta etapa:
• Protejarea si servirea Misiunii
• Optimizarea utilizarii timpului
• Implementarea sistemelor
 
• Accelerarea
 
In faza accelerarii, duci eficienta organizationala la un nou nivel. Echipa ta va deveni mult mai puternica si mai rezistenta, tu te vei indeparta complet de ideea de a „face”, iar impactul si profitabilitatea companiei vor creste. In aceasta etapa e necesar sa realizezi:
• Echilibrarea echipei
• Identificarea si solutionarea blocajelor
• Plecarea in vacanta de 4 saptamani
 
De retinut este faptul ca sistemul Clockwork urmareste in primul rand ca sarcinile sa fie indeplinite de alti oameni si alte lucruri, si nu de tine, rezultatul companiei fiind pe primul loc si productivitatea pe locul doi.
 
Partea I: Alinierea
 
2. Identifica publicul-tinta: Afla care sunt cei mai buni clienti ai tai si identifica un mod prin care sa atragi mai multi ca ei
 
Pentru a-ti identifica publicul tinta, ai trei lucruri de facut:
• Fa o Analiza de tip imi place la nebunie/nu suport si clarifica cine sunt Clientii tai de Top. 
• Intervieveaza-ti Clientii de Top si afla ce apreciaza ei cel mai mult la compania ta. Reputatia ta este in joc, asa ca asigura-te ca ai construit sisteme extrem de solide. 
• Identifica-le punctele de intalnire. Intreaba-ti clientii unde se intalnesc pentru a-si impartasi cunostintele si a invata de la oameni din industria lor. Cerceteaza reuniunile la care participa, conferintele la care merg,  podcasturile pe care le asculta, retelele de socializare si influencerii pe care-i urmaresc, revistele si ziarele la care sunt abonati. Toate acestea sunt puncte de interes comun pentru potentialii tai Clienti de Top. 
• Da-ti seama ce fel de clienti vrei sa pastrezi si "cloneaza-i" si la care clienti vrei sa renunti si renunta la ei. Da-ti seama astfel catre care piata vrei sa-ti indrepti atentia.
 
3. Fa marea promisiune: Descopera fraza unica ce defineste reputatia companiei tale pentru excelenta
 
La baza procesului Clockwork sta identificarea acelui lucru pe care se bazeaza reputatia firmei tale, acel lucru pe care clientii il apreciaza cel mai mult. Autorul il numeste Marea Promisiune. Odata ce vei alinia fiecare aspect al  afacerii tale la aceasta Mare Promisiune, vei avea nivelul de claritate si siguranta de care ai nevoie pentru a-ti proiecta afacerea astfel incat sa se conduca singura, avandu-i de partea ta si pe angajati.
 
4. Stabileste misiunea companiei tale: Identifica functia critica din cadrul organizatiei tale, care ii determina succesul suprem
 
Misiunea este elementul central al unei afaceri create pentru a se conduce singura. Identificarea si servirea Misiunii companiei imbunatateste radical orice afacere, precum si calitatea vietii oricarui antreprenor. Misiunea este  activitatea care reprezinta inima companiei tale – trebuie sa functioneze in permanenta, asa incat compania sa ramana in viata. Este acel lucru pe care intreaga echipa trebuie sa-l sustina; nu se poate defecta sau opri, altfel respectul  clientilor pentru organizatia ta se va duce de rapa. Misiunea reprezinta activitatea care iti transforma viziunea in realitate si care aduce reputatia companiei tale in prim-plan. Afla din aceasta sectiune de ce este atat de important ca  aceasta misiune sa fie foarte clar formulata si sa fie cunoscuta de fiecare membru al organizatiei tale!
 
Faza a II-a: Integrarea
 
5. Protejeaza si serveste misiunea: Utilizeaza metoda care ii face pe toti membrii echipei tale sa lucreze impreuna intr-un mod optim
 
In aceasta sectiune autorul te va ajuta  sa le oferi angajatilor claritatea si contextul de care au nevoie pentru a lua decizii importante cu privire la modul si sfera in care sa-si directioneze atentia, mai exact, te va ajuta sa ii faci  sa inteleaga foarte clar diferenta dintre Marea Promisiune si Misiunea companiei tale. Marea Promisiune reprezinta angajamentul principal fata de clientii tai. Misiunea reprezinta Activitatea Principala ce garanteaza respectarea Marii  Promisiuni. Activitatea Principala a oricarui individ reprezinta cel mai important rol pe care il indeplineste la locul sau de munca.
 
Urmatorul pas in faza Integrarii este sa iti ajuti membrii echipei sa determine felul in care pot servi Misiunea si sa-si identifice Activitatea Principala.
 
6. Monitorizeaza timpul tuturor: Scoate la iveala ineficienta, munca inutila si oportunitatile de a face mai mult cu mai putin
 
In acest capitol, vei intelege mai bine cum trebuie sa va folositi timpul tu si echipa ta invatand sa faci Analiza Timpului. Cu ajutorul acestor informatii vei obtine datele necesare pentru a integra pe deplin cunostintele pe care le-ai dobandit in faza Alinierii. 
 
Majoritatea antreprenorilor se implica in egala masura in toate cele patru niveluri ale afacerii lor: Actiunile, Deciziile, Delegarea si Proiectarea. Obiectivul acestui capitol este acela de a te face pe tine, proprietarul afacerii, sa  actionezi mai putin si sa proiectezi mai mult – adica sa faci ceea ce ar trebui sa faca un actionar. Citeste acest capitol si invata pas cu pas cum sa modifici felul in care iti planifici activitatile si sa ai in vedere sa iti dedici  constant fie si numai 1% din timpul tau de lucru Proiectarii afacerii.
 
7. Elimina, transfera, ajusteaza sau pretuieste: Incurajeaza-ti echipa sa produca mai multe rezultate - si fa-o sa se indragosteasca de munca ei in acest proces
 
In aceasta sectiune te vei familiariza cu procesul de Eliminare, Transfer si Ajustare, astfel incat sa iti valorifici mai eficient timpul si sa te poti concentra pe lucruri mai importante, oferind astfel mai multa valoare companiei. 
 
8. Captarea sistemelor: Creeaza procese pentru orice aspect al afacerii tale si arhiveaza definitiv informatiile din compania ta
 
Captarea sistemelor reprezinta o modalitate de a da mai departe cunostintele pe care le acumulezi in companie. De asemenea, iti permite sa iti asumi sarcini si oportunitati noi. 
 
Ceea ce faci tu, chiar si acele lucruri despre care crezi ca nimeni altcineva nu le-ar mai putea face, cel putin nu la fel de bine ca tine, poate fi captat. Chiar si sarcinile care par a fi maiestrie pura pot fi captate in sisteme de  actiune care pot fi aplicate ulterior de un angajat. Cand Activitatea ta Principala va putea fi intreprinsa si de alte persoane, vei avea un sprijin si iti vei permite sa iei pauze. Ba mai mult, s-ar putea sa reusesti sa-ti iei o vacanta  de patru saptamani! 
 
Faza a III-a: Accelerarea
 
In faza Accelerarii, iti vei echilibra echipa, in functie de capacitatile fiecarui membru, vei elimina blocajele si vei introduce pauzele de la compania ta si pentru compania ta. Vei deveni relevant pentru afacerea ta intr-un mod nou. Nu  vei mai fi inima afacerii tale. Vei fi sufletul ei.
 
9. Echilibrarea echipei: Angajeaza oamenii potriviti in rolurile potrivite, care sa faca lucrurile potrivite, in masura potrivita si in modul potrivit
 
Obiectivul angajarilor pe care le faci este sa te eliberezi de sarcini pentru a te putea concentra mai mult pe Proiectare si mai putin pe Actiuni, iar asta trebuie sa se intample cat mai repede. De aceea e important sa angajezi oamenii  potriviti in rolurile potrivite, care sa faca lucrurile potrivite, in masura potrivita si in modul potrivit.
 
Nu uita ca trebuie sa produci bani fara sa muncesti. Fiecare dolar pe care-l faci prin efortul companiei tale, si nu al tau, te aduce tot mai aproape de o companie care functioneaza ca un ceas.
 
10. Identifica si solutioneaza blocajele: Stapaneste metoda pentru imbunatatirea continua a oricarei afaceri
 
A venit timpul sa te familiarizezi cu metoda ACDC, care rezuma pe scurt cele patru etape care trebuie sa fie prezente in orice afacere: Atractia, Convertirea, Distribuirea si Colectarea. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga orice afacere pentru a fi functionala. Si daca fiecare dintre aceste etape decurge asa cum trebuie, blocajele nu au cum sa apara. Pe de alta parte, in caz ca blocajele apar totusi, trebuie sa ai prezenta de spirit necesara pentru a le  solutiona rapid. Afla din aceasta sectiune cum sa faci asta!
 
11. Ia-ti o vacanta de patru saptamani: Angajeaza-te sa intreprinzi acea unica actiune care iti va garanta ca afacerea ta se va conduce singura permanent
 
Daca nu doar ai citit, ci ai pus si in practica lectiile din aceasta carte, pana acum ai reusit sa faci niste schimbari importante in afacerea ta. Ti-ai Aliniat compania la obiectivul servirii Clientilor de Top, a Marii Promisiuni si a  Misiunii acesteia. Ai Integrat aceasta claritate in operatiunile zilnice ale afacerii tale, astfel incat toata lumea mai intai serveste si protejeaza Misiunea si apoi se concentreaza asupra Activitatii Principale; tu si echipa ta  mentineti un echilibru optim intre cele patru tipuri de munca si ati Eliminat, Transferat, Ajustat sau Pretuit sarcinile de zi cu zi; totodata, ai Captat sistemele, astfel incat oricine sa poata prelua orice sarcina. Cu alte cuvinte,  eficienta afacerii tale s-a imbunatatit considerabil. Prin urmare, acum, ca ai implementat sistemul Clockwork poti sa iti iei o vacanta de patru saptamani. 
 
De ce acest termen fix de patru saptamani? Pentru ca aproape toate companiile trec printr-un ciclu complet de business in patru saptamani. Asta inseamna ca majoritatea afacerilor au activitate in toate cele patru etape ACDC ale unei  organizatii: Atractia, Convertirea, Distribuirea si Colectarea. Deci, intervalul de patru saptamani va fi suficient pentru a vedea daca afacerea ta se va descurca si fara tine in fiecare dintre aceste etape. Iar cand acest lucru se va  intampla, in acel moment vei sti ca ai obtinut o afacere de tip Clockwork. Vei putea pune stampila Clockwork pe usa companiei tale si vei avea libertatea de a pleca definitiv, daca iti vei dori acest lucru.
 
Dar inainte de a pleca, autorul iti arata ce trebuie sa faci concret, pas cu pas, cu 18 luni inainte de a-ti lua vacanta, cu 17 luni inainte, cu 14 luni inainte, cu 12 luni inainte, cu 10 luni inainte, cu 8 luni inainte, cu 6 luni  inainte, cu 4 luni inainte, cu doua luni inainte, cu o luna inainte si chiar si cu o zi inainte. Dupa ce vei urma acesti pasi, vei putea pleca linistit in vacanta, fara a-ti fi teama ca afacerea ta se va prabusi in lipsa ta. Astfel, te  vei putea bucura cu adevarat de libertatea de a-ti trai viata dupa bunul plac. Nu e acesta unul dintre motivele pentru care ti-ai infiintat compania?
 
12. Pune totul cap la cap: Descopera calatoria unui proprietar de afacere care implementeaza sistemul Clockwork in compania sa
 
In aceasta sectiune autorul iti prezinta o poveste fictiva despre modul in care functioneaza sistemul Clockwork de la prima etapa si pana la ultima, intr-o companie fictiva denumita Outlandish Dish.
 
13. Opozitia (si ce sa faci in privinta ei): Treci peste rezistenta, provocari si stagnare
 
Cand vei incepe sa implementezi sistemul Clockwork, s-ar putea sa simti un recul sau rezistenta din partea echipei, a partenerilor, a prietenilor, a familiei - dar mai ales din partea ta. Asteapta-te la asta. Pregateste-te pentru asta.  Si, cel mai important, fii rabdator cu tine insuti si cu ceilalti. Recompensa ta va fi o afacere profitabila, care este proiectata sa se conduca singura!
 
In finalul acestei carti te invit sa te gandesti la beneficiile pe care ti le-ar putea aduce tie si afacerii tale o pauza. O pauza mai lunga in care tu sa nu-ti mai vezi afacerea si nici ea sa nu te mai vada pe tine:
 
Vacantele functioneaza. Te ajuta pe tine si iti ajuta afacerea. Chiar daca ai inceput sa citesti aceasta carte sperand ca vei descoperi cum sa faci sa-ti mai iei o duminica libera din cand in cand, acum esti pregatit sa-ti iei o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Incepe cu o saptamana, apoi incearca cu doua, apoi cu patru. Poate vei ajunge sa-ti iei mai multe vacante de patru saptamani pe an, asa cum fac eu in prezent. Ideea e ca acum ai mijloacele necesare ca sa  reusesti. Iar afacerea ta iti va multumi. 

Indiferent ce ai sau ce nu ai, indiferent ce provocari intampini sau ce greseli faci, indiferent de orice, poti dezvolta o afacere autonoma. Inainte sa deschizi aceasta carte, poate ca nu stiai cum sa faci asta. Acum esti inarmat  cu un sistem aplicabil. Unul pe care zeci de mii de antreprenori l-au implementat cu succes inaintea ta. Acum te vei alatura armatei de actionari care si-au proiectat afacerile sa se conduca singure. 

Stiu ca acest sistem functioneaza. Si cred in tine. 

Abia astept sa vad pozele din vacanta ta in Maine. Sau in Spania. Sau in Antarctica. Sau chiar si din curtea din spate. Sau de oriunde planuiesti sa-ti petreci vacanta de patru saptamani. Si abia astept sa-mi povestesti ce idei ti-au venit in timp ce te relaxai pe plaja. 

Totul incepe cu o vacanta de patru saptamani, asadar, programeaz-o pe a ta chiar acum. Vai, nici nu stii pana unde va ajunge afacerea ta!

Traducere din limba engleza de Diana-Maria Trancuta.
Citeste mai mult

nou

49.00Lei

49.00Lei

Primesti 49 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Autorul cartilor Profit First si Planul Dovleacul

Clockwork: Proiecteaza-ti afacerea sa se conduca singura / Clockwork: Design Your Business to Run Itself
de Mike Michalowicz este cartea de antreprenoriat care te va ajuta sa treci de la "sunt foarte prins cu afacerea mea" la "afacerea mea functioneaza pe pilot automat, astfel incat eu ma pot bucura de mai multa libertate, timp  liber si momente dragi petrecute alaturi de familia si prietenii mei." Aceasta carte nu te va ajuta sa muncesti mai putin, ci sa traiesti asa cum vrei, pentru ca atunci cand afacerea ta se conduce singura, ai libertatea de a face ceea  ce-ti aduce bucurie si implinire, fara a te ingrijora ca afacerea va fi compromisa. Aceasta carte te va ajuta cu alte cuvinte sa invingi un inamic de care se tem cei mai multi dintre noi, indiferent de domeniul de activitate in care  activeaza: lipsa timpului.
 
Pana la varsta de 35 de ani, Mike Michalowicz a fondat si a vandut doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari. Fiind ferm convins ca a descoperit formula succesului in afaceri, a devenit inger-investitor si astfel… a ajuns   sa-si piarda in scurt timp intreaga avere. Acest esec l-a motivat sa se ambitioneze sa caute modalitati mai bune de a construi companii sanatoase si puternice. De fapt, studierea si furnizarea unor strategii antreprenoriale inovatoare si   de impact a devenit insasi esenta activitatii lui Mike Michalowicz.
 
Mike Michalowicz a creat sistemul Profit First, folosit in prezent de sute de mii de companii de pe tot globul pentru a obtine profit. Tot el a creat Clockwork - metoda eficienta de a face orice afacere sa functioneze pe pilot automat.  Mike Michalowicz este de asemenea autorul cartilor: Mai intai rezolva asta - care a devenit instant bestseller Wall Street Journal, Planul Dovleacul, Surge si The Toilet Paper Entrepreneur
 
In prezent, Mike conduce alte doua companii in valoare de mai multe milioane de dolari, testandu-si in acelasi timp cele mai noi teorii pentru cartile sale. 
 
La Editura ap! au mai aparut de acelasi autor volumele: Planul Dovleacul, Mai intai rezolva asta, Diferentiaza-te!  si Profit First

Clockwork este structurata in 13 capitole, dupa cum urmeaza:
1. De ce afacerea ta se afla (inca) intr-un blocaj: Identifica momentele in care proprietarii de afaceri si membrii de baza ai echipei se chinuie sa ia o pauza

Indiferent ca suntem antreprenori sau nu, cu totii ne dorim sa facem mai mult, mai rapid. Acesta e si motivul pentru care s-a construit o adevarata industrie pe aceasta tema. Podcasturi, articole si carti, grupuri mastermind si traineri,  ne ofera lectii despre cum sa facem mai mult, mai repede. Trista realitate este insa ca, ca antreprenor, oricat de mult timp ai avea, intotdeauna se mai gaseste ceva de facut.
 
De aceea, la un moment dat trebuie sa ai puterea sa spui "stop!". Iar cea mai buna modalitate de a spune stop, crede Michalowicz, este sa iti iei o vacanta de patru saptamani, timp in care afacerea ta va merge foarte bine si fara tine si  chiar va prospera. Dar pana a ajunge sa poti sa iti iei aceste vacante si chiar mai mult timp liber, trebuie sa iti faci afacerea sa functioneze pe pilot automat. Iar cartea de fata te va invata exact ce si cum sa faci in acest sens.
 
Asadar, in aceasta sectiune ne familiarizam cu cele trei faze ale sistemului Clockwork si intelegem de ce este atat de important sa vrem si sa putem sa ne luam oricand o pauza de cel putin patru saptamani de la afacerea noastra.
 
Cele trei faze ale sistemului Clockwork sunt:
• Alinierea
 
Alinierea reprezinta faza fundamentala pe care se cladeste eficienta organizationala si se refera la faptul ca toti membrii echipei tale sunt dispusi sa respecte regulile jocului si sa participe la realizarea unui obiectiv comun. Ceea ce obtii in aceasta faza nu vei pierde niciodata.  
 
In aceasta etapa trebuie sa bifezi trei obiective:
• Clarificarea publicului-tinta al companiei
• Anuntarea Marii Promisiuni
• Determinarea Misiunii
 
• Integrarea
 
In faza de integrare, tu si echipa ta incepeti sa identificati rezultate masurabile. Acesta e momentul in care compania ta va incepe sa functioneze ca un ceas. Iata ce trebuie sa realizezi in aceasta etapa:
• Protejarea si servirea Misiunii
• Optimizarea utilizarii timpului
• Implementarea sistemelor
 
• Accelerarea
 
In faza accelerarii, duci eficienta organizationala la un nou nivel. Echipa ta va deveni mult mai puternica si mai rezistenta, tu te vei indeparta complet de ideea de a „face”, iar impactul si profitabilitatea companiei vor creste. In aceasta etapa e necesar sa realizezi:
• Echilibrarea echipei
• Identificarea si solutionarea blocajelor
• Plecarea in vacanta de 4 saptamani
 
De retinut este faptul ca sistemul Clockwork urmareste in primul rand ca sarcinile sa fie indeplinite de alti oameni si alte lucruri, si nu de tine, rezultatul companiei fiind pe primul loc si productivitatea pe locul doi.
 
Partea I: Alinierea
 
2. Identifica publicul-tinta: Afla care sunt cei mai buni clienti ai tai si identifica un mod prin care sa atragi mai multi ca ei
 
Pentru a-ti identifica publicul tinta, ai trei lucruri de facut:
• Fa o Analiza de tip imi place la nebunie/nu suport si clarifica cine sunt Clientii tai de Top. 
• Intervieveaza-ti Clientii de Top si afla ce apreciaza ei cel mai mult la compania ta. Reputatia ta este in joc, asa ca asigura-te ca ai construit sisteme extrem de solide. 
• Identifica-le punctele de intalnire. Intreaba-ti clientii unde se intalnesc pentru a-si impartasi cunostintele si a invata de la oameni din industria lor. Cerceteaza reuniunile la care participa, conferintele la care merg,  podcasturile pe care le asculta, retelele de socializare si influencerii pe care-i urmaresc, revistele si ziarele la care sunt abonati. Toate acestea sunt puncte de interes comun pentru potentialii tai Clienti de Top. 
• Da-ti seama ce fel de clienti vrei sa pastrezi si "cloneaza-i" si la care clienti vrei sa renunti si renunta la ei. Da-ti seama astfel catre care piata vrei sa-ti indrepti atentia.
 
3. Fa marea promisiune: Descopera fraza unica ce defineste reputatia companiei tale pentru excelenta
 
La baza procesului Clockwork sta identificarea acelui lucru pe care se bazeaza reputatia firmei tale, acel lucru pe care clientii il apreciaza cel mai mult. Autorul il numeste Marea Promisiune. Odata ce vei alinia fiecare aspect al  afacerii tale la aceasta Mare Promisiune, vei avea nivelul de claritate si siguranta de care ai nevoie pentru a-ti proiecta afacerea astfel incat sa se conduca singura, avandu-i de partea ta si pe angajati.
 
4. Stabileste misiunea companiei tale: Identifica functia critica din cadrul organizatiei tale, care ii determina succesul suprem
 
Misiunea este elementul central al unei afaceri create pentru a se conduce singura. Identificarea si servirea Misiunii companiei imbunatateste radical orice afacere, precum si calitatea vietii oricarui antreprenor. Misiunea este  activitatea care reprezinta inima companiei tale – trebuie sa functioneze in permanenta, asa incat compania sa ramana in viata. Este acel lucru pe care intreaga echipa trebuie sa-l sustina; nu se poate defecta sau opri, altfel respectul  clientilor pentru organizatia ta se va duce de rapa. Misiunea reprezinta activitatea care iti transforma viziunea in realitate si care aduce reputatia companiei tale in prim-plan. Afla din aceasta sectiune de ce este atat de important ca  aceasta misiune sa fie foarte clar formulata si sa fie cunoscuta de fiecare membru al organizatiei tale!
 
Faza a II-a: Integrarea
 
5. Protejeaza si serveste misiunea: Utilizeaza metoda care ii face pe toti membrii echipei tale sa lucreze impreuna intr-un mod optim
 
In aceasta sectiune autorul te va ajuta  sa le oferi angajatilor claritatea si contextul de care au nevoie pentru a lua decizii importante cu privire la modul si sfera in care sa-si directioneze atentia, mai exact, te va ajuta sa ii faci  sa inteleaga foarte clar diferenta dintre Marea Promisiune si Misiunea companiei tale. Marea Promisiune reprezinta angajamentul principal fata de clientii tai. Misiunea reprezinta Activitatea Principala ce garanteaza respectarea Marii  Promisiuni. Activitatea Principala a oricarui individ reprezinta cel mai important rol pe care il indeplineste la locul sau de munca.
 
Urmatorul pas in faza Integrarii este sa iti ajuti membrii echipei sa determine felul in care pot servi Misiunea si sa-si identifice Activitatea Principala.
 
6. Monitorizeaza timpul tuturor: Scoate la iveala ineficienta, munca inutila si oportunitatile de a face mai mult cu mai putin
 
In acest capitol, vei intelege mai bine cum trebuie sa va folositi timpul tu si echipa ta invatand sa faci Analiza Timpului. Cu ajutorul acestor informatii vei obtine datele necesare pentru a integra pe deplin cunostintele pe care le-ai dobandit in faza Alinierii. 
 
Majoritatea antreprenorilor se implica in egala masura in toate cele patru niveluri ale afacerii lor: Actiunile, Deciziile, Delegarea si Proiectarea. Obiectivul acestui capitol este acela de a te face pe tine, proprietarul afacerii, sa  actionezi mai putin si sa proiectezi mai mult – adica sa faci ceea ce ar trebui sa faca un actionar. Citeste acest capitol si invata pas cu pas cum sa modifici felul in care iti planifici activitatile si sa ai in vedere sa iti dedici  constant fie si numai 1% din timpul tau de lucru Proiectarii afacerii.
 
7. Elimina, transfera, ajusteaza sau pretuieste: Incurajeaza-ti echipa sa produca mai multe rezultate - si fa-o sa se indragosteasca de munca ei in acest proces
 
In aceasta sectiune te vei familiariza cu procesul de Eliminare, Transfer si Ajustare, astfel incat sa iti valorifici mai eficient timpul si sa te poti concentra pe lucruri mai importante, oferind astfel mai multa valoare companiei. 
 
8. Captarea sistemelor: Creeaza procese pentru orice aspect al afacerii tale si arhiveaza definitiv informatiile din compania ta
 
Captarea sistemelor reprezinta o modalitate de a da mai departe cunostintele pe care le acumulezi in companie. De asemenea, iti permite sa iti asumi sarcini si oportunitati noi. 
 
Ceea ce faci tu, chiar si acele lucruri despre care crezi ca nimeni altcineva nu le-ar mai putea face, cel putin nu la fel de bine ca tine, poate fi captat. Chiar si sarcinile care par a fi maiestrie pura pot fi captate in sisteme de  actiune care pot fi aplicate ulterior de un angajat. Cand Activitatea ta Principala va putea fi intreprinsa si de alte persoane, vei avea un sprijin si iti vei permite sa iei pauze. Ba mai mult, s-ar putea sa reusesti sa-ti iei o vacanta  de patru saptamani! 
 
Faza a III-a: Accelerarea
 
In faza Accelerarii, iti vei echilibra echipa, in functie de capacitatile fiecarui membru, vei elimina blocajele si vei introduce pauzele de la compania ta si pentru compania ta. Vei deveni relevant pentru afacerea ta intr-un mod nou. Nu  vei mai fi inima afacerii tale. Vei fi sufletul ei.
 
9. Echilibrarea echipei: Angajeaza oamenii potriviti in rolurile potrivite, care sa faca lucrurile potrivite, in masura potrivita si in modul potrivit
 
Obiectivul angajarilor pe care le faci este sa te eliberezi de sarcini pentru a te putea concentra mai mult pe Proiectare si mai putin pe Actiuni, iar asta trebuie sa se intample cat mai repede. De aceea e important sa angajezi oamenii  potriviti in rolurile potrivite, care sa faca lucrurile potrivite, in masura potrivita si in modul potrivit.
 
Nu uita ca trebuie sa produci bani fara sa muncesti. Fiecare dolar pe care-l faci prin efortul companiei tale, si nu al tau, te aduce tot mai aproape de o companie care functioneaza ca un ceas.
 
10. Identifica si solutioneaza blocajele: Stapaneste metoda pentru imbunatatirea continua a oricarei afaceri
 
A venit timpul sa te familiarizezi cu metoda ACDC, care rezuma pe scurt cele patru etape care trebuie sa fie prezente in orice afacere: Atractia, Convertirea, Distribuirea si Colectarea. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga orice afacere pentru a fi functionala. Si daca fiecare dintre aceste etape decurge asa cum trebuie, blocajele nu au cum sa apara. Pe de alta parte, in caz ca blocajele apar totusi, trebuie sa ai prezenta de spirit necesara pentru a le  solutiona rapid. Afla din aceasta sectiune cum sa faci asta!
 
11. Ia-ti o vacanta de patru saptamani: Angajeaza-te sa intreprinzi acea unica actiune care iti va garanta ca afacerea ta se va conduce singura permanent
 
Daca nu doar ai citit, ci ai pus si in practica lectiile din aceasta carte, pana acum ai reusit sa faci niste schimbari importante in afacerea ta. Ti-ai Aliniat compania la obiectivul servirii Clientilor de Top, a Marii Promisiuni si a  Misiunii acesteia. Ai Integrat aceasta claritate in operatiunile zilnice ale afacerii tale, astfel incat toata lumea mai intai serveste si protejeaza Misiunea si apoi se concentreaza asupra Activitatii Principale; tu si echipa ta  mentineti un echilibru optim intre cele patru tipuri de munca si ati Eliminat, Transferat, Ajustat sau Pretuit sarcinile de zi cu zi; totodata, ai Captat sistemele, astfel incat oricine sa poata prelua orice sarcina. Cu alte cuvinte,  eficienta afacerii tale s-a imbunatatit considerabil. Prin urmare, acum, ca ai implementat sistemul Clockwork poti sa iti iei o vacanta de patru saptamani. 
 
De ce acest termen fix de patru saptamani? Pentru ca aproape toate companiile trec printr-un ciclu complet de business in patru saptamani. Asta inseamna ca majoritatea afacerilor au activitate in toate cele patru etape ACDC ale unei  organizatii: Atractia, Convertirea, Distribuirea si Colectarea. Deci, intervalul de patru saptamani va fi suficient pentru a vedea daca afacerea ta se va descurca si fara tine in fiecare dintre aceste etape. Iar cand acest lucru se va  intampla, in acel moment vei sti ca ai obtinut o afacere de tip Clockwork. Vei putea pune stampila Clockwork pe usa companiei tale si vei avea libertatea de a pleca definitiv, daca iti vei dori acest lucru.
 
Dar inainte de a pleca, autorul iti arata ce trebuie sa faci concret, pas cu pas, cu 18 luni inainte de a-ti lua vacanta, cu 17 luni inainte, cu 14 luni inainte, cu 12 luni inainte, cu 10 luni inainte, cu 8 luni inainte, cu 6 luni  inainte, cu 4 luni inainte, cu doua luni inainte, cu o luna inainte si chiar si cu o zi inainte. Dupa ce vei urma acesti pasi, vei putea pleca linistit in vacanta, fara a-ti fi teama ca afacerea ta se va prabusi in lipsa ta. Astfel, te  vei putea bucura cu adevarat de libertatea de a-ti trai viata dupa bunul plac. Nu e acesta unul dintre motivele pentru care ti-ai infiintat compania?
 
12. Pune totul cap la cap: Descopera calatoria unui proprietar de afacere care implementeaza sistemul Clockwork in compania sa
 
In aceasta sectiune autorul iti prezinta o poveste fictiva despre modul in care functioneaza sistemul Clockwork de la prima etapa si pana la ultima, intr-o companie fictiva denumita Outlandish Dish.
 
13. Opozitia (si ce sa faci in privinta ei): Treci peste rezistenta, provocari si stagnare
 
Cand vei incepe sa implementezi sistemul Clockwork, s-ar putea sa simti un recul sau rezistenta din partea echipei, a partenerilor, a prietenilor, a familiei - dar mai ales din partea ta. Asteapta-te la asta. Pregateste-te pentru asta.  Si, cel mai important, fii rabdator cu tine insuti si cu ceilalti. Recompensa ta va fi o afacere profitabila, care este proiectata sa se conduca singura!
 
In finalul acestei carti te invit sa te gandesti la beneficiile pe care ti le-ar putea aduce tie si afacerii tale o pauza. O pauza mai lunga in care tu sa nu-ti mai vezi afacerea si nici ea sa nu te mai vada pe tine:
 
Vacantele functioneaza. Te ajuta pe tine si iti ajuta afacerea. Chiar daca ai inceput sa citesti aceasta carte sperand ca vei descoperi cum sa faci sa-ti mai iei o duminica libera din cand in cand, acum esti pregatit sa-ti iei o vacanta in adevaratul sens al cuvantului. Incepe cu o saptamana, apoi incearca cu doua, apoi cu patru. Poate vei ajunge sa-ti iei mai multe vacante de patru saptamani pe an, asa cum fac eu in prezent. Ideea e ca acum ai mijloacele necesare ca sa  reusesti. Iar afacerea ta iti va multumi. 

Indiferent ce ai sau ce nu ai, indiferent ce provocari intampini sau ce greseli faci, indiferent de orice, poti dezvolta o afacere autonoma. Inainte sa deschizi aceasta carte, poate ca nu stiai cum sa faci asta. Acum esti inarmat  cu un sistem aplicabil. Unul pe care zeci de mii de antreprenori l-au implementat cu succes inaintea ta. Acum te vei alatura armatei de actionari care si-au proiectat afacerile sa se conduca singure. 

Stiu ca acest sistem functioneaza. Si cred in tine. 

Abia astept sa vad pozele din vacanta ta in Maine. Sau in Spania. Sau in Antarctica. Sau chiar si din curtea din spate. Sau de oriunde planuiesti sa-ti petreci vacanta de patru saptamani. Si abia astept sa-mi povestesti ce idei ti-au venit in timp ce te relaxai pe plaja. 

Totul incepe cu o vacanta de patru saptamani, asadar, programeaz-o pe a ta chiar acum. Vai, nici nu stii pana unde va ajunge afacerea ta!

Traducere din limba engleza de Diana-Maria Trancuta.
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

De acelasi autor

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one