headerdesktop corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

headermobile corintwktrgr26apr24

MAI SUNT 00:00:00:00

MAI SUNT

X

Ucenicii vrajitori. Tot ce vi se ascunde despre ARN-ul mesager

De (autor): Alexandra Henrion-caude

0
(0 review-uri)
Ucenicii vrajitori. Tot ce vi se ascunde despre ARN-ul mesager - Alexandra Henrion-Caude
Rasfoieste

Ucenicii vrajitori. Tot ce vi se ascunde despre ARN-ul mesager

De (autor): Alexandra Henrion-caude

0
(0 review-uri)
Ucenicii vrajitori / Les apprentis sorciers de Alexandra Henrion-Caude este o analiza la rece privind vaccinurile de tip ARN mesager care au fost create cu scopul de a ne proteja impotriva Covidului, sau, daca vrei, este un raspuns de care mintea noastra avea nevoie cu privire la ce am introdus in corpul nostru odata cu vaccinurile anti-Covid. In ciuda faptului ca pe alocuri opiniile autoarei alimenteaza dezbaterea curenta referitoare la riscurile si efectele secundare ale anumitor vaccinuri, aceasta carte trebuie vazuta ca o contributie demna de luat in seama cu privire la un aspect fundamental al sanatatii publice.
 
Alexandra Henrion-Caude este o cercetatoare franco-britanica, doctor in genetica, care a fost distinsa in anul 2013, in Statele Unite, cu prestigiosul premiu Eisenhower Fellowship pentru contributii deosebite in domeniul ei de activitate.
 
Alexandra Henrion-Caude a condus mai multe echipe de cercetare genetica la spitalele Trousseau si Necker din Paris si a ocupat timp de mai multi ani functia de director de cercetare al INSERM - Institutul National de Sanatate si Stiinte Medicale din Franta. Alexandra Henrion-Caude a descoperit implicatiile ARN-ului in diferite boli genetice la copii si a dezvaluit existenta ARN-ului MitomiR cu rol important in reglementarile fundamentale ale celulelor. Dupa ce a facut un postdoctorat la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard, in anul 2015 s-a mutat in Africa, in Republica Mauritius, unde a fondat institutul de cercetare: SimplissimA, al carui scop este sa imbine medicina traditionala cu stiinta inovatoare. 
 
Cartea de fata te va ajuta sa intelegi ce este ARN-ul mesager, cel folosit in vaccinurile anti-Covid, si te va determina sa meditezi o data in plus la idei precum:
• Oamenii sunt responsabili de aparitia acestui virus;
• Big Pharma nu este salvatorul omenirii;
• Generatii la rand pot plati cu sanatatea lor o greseala a unei companii farmaceutice;
• Testele PCR nu sunt lipsite de riscuri;
• Este o nebunie sa tratezi o populatie sanatoasa ca si cum ar fi bolnava...
 
Cartea este impartita in 5 capitole, dupa cum urmeaza:
1. Un vaccin de tip ARN mesager care isi respecta promisiunile... dar nu pe toate
 
Cu siguranta ca nimeni nu vrea sa se intoarca in timp, dar pentru a ne face o mica idee despre dimensiunile exacerbate de presa ale pandemiei de coronavirus autoarea ne reaminteste ca publicatia Le Journal du dimanche (JDD) scria pe 13 iunie 2020: "Mai mult de un milion de articole despre epidemie au fost publicate in presa de la 1 martie".
 
Ceea ce a uimit pe toata lumea la acest vaccin a fost rapiditatea cu care a fost creat. De la cererea de a se crea un vaccin anti-Covid formulata de OMS la 11 februarie 2020, pana la prima injectie care a fost facuta unui om s-au scurs exact 10 luni.
 
Mai mult decat atat, echipa Moderna, a dezvoltat un vaccin-candidat dupa exact 42 de zile de la publicarea secventei genomice a virusului de catre oamenii de stiinta chinezi pe 11 februarie 2020. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o echipa care a descoperit formula unui vaccin anti-Covid in doua zile si a dezvoltat-o in produsul final in 42 de zile.

Lui Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, nu i-au trebuit decat "cateva ore" dintr-o singura zi, si anume 25 ianuarie 2020, pentru a gasi formula pentru vaccinul sau! Aflam aceasta informatie dintr-un podcast al Wall Street Journal, fiind confirmata apoi de purtatorul de cuvant al BioNTech intr-un articol din ziarul Business Insider. Si aici, o rapiditate si o eficacitate inedite. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
Autoarea isi exprima nemultumirea fata de faptul ca toti presedintii de stat au recomandat vaccinarea in conditiile in care:
• Vaccinul nu impiedica infectarea cu Covid.
• Vaccinul nu impiedica reinfectarea cu Covid.
• Vaccinul nu impiedica infectarea celorlalti.
• Vaccinul nu impiedica moartea cauzata de Covid.
 
In aceasta sectiune autoarea aduce in discutie numeroase date si studii care fac referire la reactiile adverse si decesele survenite post-vaccinare inregistrate de cand a inceput vaccinarea populatiei anti-covid pana in prezent. Amintim aici doar cateva dintre ele:
In baza de date a VAERS din Statele Unite, numaram, pe data de 9 septembrie 2022, daca luam in considerare doar formele grave, peste 30.000 de morti, 177.000 de spitalizari, 135.200 de urgente, 10.000 de socuri anafilactice, dar si aproape 58.000 de handicapuri permanente, 52.000 de miocardite, 34.000 de cazuri de punere in pericol a vietii, 44.700 de reactii alergice severe, 16.000 de atacuri de cord, aproape 15.000 de cazuri de Zona Zoster, 9.000 de probleme cu trombocitele de tip trombocitopenie si 5.000 de avorturi spontane in care este acuzata o legatura cu vaccinurile Covid. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
In iulie 2012, un grup de oameni de stiinta le-a cerut celor doi directori Moderna si Pfizer sa faca publice datele studiilor clinice, nu doar protocoalele, aratandu-se astfel ingrijorati de faptul ca vaccinurile Pfizer si Moderna prezinta ambele o crestere a riscului absolut de reactii adverse grave pentru unul din 800 de vaccinati.
 
Pe 12 septembrie 2022, in revista Social Science Research Network (SSRN) este publicat un alt studiu, care dezvaluie, de aceasta data, ca vaccinul poate fi mai periculos decat virusul insusi, pana la de 98 de ori mai periculos. Studiul este facut de oamenii de stiinta de la Harvard si de la Johns-Hopkins si se bazeaza pe datele Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) si ale laboratoarelor, referitoare la tinerii adulti intre 18 si 29 de ani.
 
In continuare sunt amintite si alte posibile efecte secundare ale vaccinurilor, precum:
• tulburarile menstruale;
• bolile cardiovasculare de tip miocardita si pericardita;
• bolile neurologice (cel mai frecvent raportate dupa vaccinare);
 
Citind pe site-ul Pfizer despre motivele pentru care ar trebui sa ne vaccinam, autoarea citeaza:
1. Pentru a te ajuta sa te protejezi si pentru a-ti indeplini datoria fata de comunitatea ta.
2. Pentru ca cea mai mare parte a efectelor secundare sunt, de obicei, usoare sau moderate si sunt de scurta durata.
 
2. Ce este ARN-ul?
 
ARN-ul, ADN-ul si proteinele sunt materia prima din care sunt alcatuiti oamenii. Moleculele sunt baza vietii, baza corpului nostru. Ele sunt cele care ne fac om, pisica,  mar, planta etc. Iar ADN-ul si ARN-ul fac parte din miliardele de molecule care se afla in corpul nostru. De altfel, cand zic "miliarde", sunt destul de departe de adevar, deoarece organismul nostru este alcatuit dintr-o mie de octilioane de molecule, adica un numar format din 27 de cifre... - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
In aceasta sectiune autoarea explica detaliat si pe intelesul tuturor ce este acidul ribonucleic (ARN), pentru a intelege mai bine cum functioneaza vaccinurile pe baza de ARN mesager. Si, intelegand cum functioneaza acesta, vom afla raspunsul la aceasta intrebare: 
 
A fost vaccinarea de tip ARN o idee inteleapta? Cu alte cuvinte, ne-am jucat de-a ucenicii vrajitori?
 
Ne datoram propria identitate, singularitatea noastra, ADN-ului si ARN-ului. Aceste molecule sunt, dupa cunostintele noastre, singurele care poarta toata informatia genetica care face din noi un corp complet, capabil sa existe pe durata unei vieti. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
Iata mai jos, principalele diferente dintre ARN si ADN evidentiate de Alexandra Henrion-Caude:
• ARN-ul coordoneaza.
• ADN-ul stocheaza.
• ARN-ul este o molecula monocatenara (un singur lant).
• ADN-ul este intotdeauna alcatuit din doua lanturi.
• ARN-ul este alcatuit din riboza.
• ADN-ul este alcatuit din dezoxiriboza.
• ARN-ul este instabil.
• ADN-ul este stabil.
• ARN-ul se plimba absolut peste tot, atat in interiorul, cat si in exteriorul celulei. Peste tot in corpul nostru, dar si peste tot pe pamant. 
• ADN-ul ramane intotdeauna in nucleu si in mitocondrii, care sunt seiful genetic si, respectiv, centralele energetice ale celulei.

In timp ce teoretic cunoastem ceea ce este si care sunt functiile ARN-ului, parerea doctorului in genetica Alexandra Henrion Caude este ca:
 
Stim lucruri despre ele, bineinteles, dar nu le intelegem perfect. Nimeni nu avea dreptul sa spuna ca stim ce ii va face corpului nostru un vaccin de tip ARNm pe termen lung, nici macar pe termen mediu sau scurt. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
3. ARN-ul, o molecula geniala
 
ARN-ul - motorul vietii.
 
Dupa parerea autoarei ARN-ul este o molecula geniala care ne ofera promisiunea unor diagnostice si a unor tratamente revolutionare in viitor. De altfel, ARN-ul este atat de genial, incat a primit 16 premii Nobel intre 1910 si 2020, dintre care noua premii Nobel pentru fiziologie si medicina si sapte pentru chimie! Deocamdata el este folosit astazi ca o unealta pentru stabilirea unui diagnostic.
 
Din aceasta sectiune, aflam:
• De ce nici testele PCR nu au fost o idee buna, din moment ce ARN-ul din saliva permite stabilirea unui diagnostic precis si noninvaziv.
• ARN-ul este maestrul epigeneticii, iar modificarile care intervin in el se transmit mai departe, generatii la rand;
• ARN-ul permite producerea numarului exact de proteine de care are nevoie corpul nostru.
• ARN-ul este un tratament. Un medicament pe baza de ARN este unic fata de alte medicamente, pentru ca este, de fiecare data, un veritabil lunetist. Trage exact la tinta. Autoarea ne prezinta aici cele 12 medicamente dezvoltate pana in prezent pe baza de ARN si afectiunile pe care le trateaza acestea cu succes.
• ARN-ul ne obliga sa fim mai responsabili in privinta tuturor alegerilor pe care le facem in viata, pentru ca acestea vor fi luate in calcul de ARN-ul nostru si vor influenta sanatatea noastra, a apropiatilor nostri si, cu atat mai mult, a generatiilor viitoare. 
 
4. ARN-ul mesager, o molecula cu numeroase necunoscute
 
Cercetatorii au vrut sa vada cat de toxica este Spike. Asa ca au injectat-o intr-un peste-zebra. Rezultatul: ficatul, rinichii, ovarele si creierul au fost atat de afectate, incat au dus la moartea saracului animal. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
In aceasta sectiune aflam raspunsul la o intrebare care ne-a preocupat pe toti in timpul pandemiei de Coronavirus: Ce este ARN-ul mesager?
 
Asadar, ARN-ul mesager este in acelasi timp, "mesajul" si "mesagerul" sau, fiind atat de complex incat autoarea il descrie ca fiind un "un millefeuille de informatii". Tot aici aflam de cat timp folosim ARN-ul mesager pentru a preveni sau pentru a trata o boala. Descoperit in 1960, ARNm-ul a fost injectat pentru prima oara la oameni 30 de ani mai tarziu. Si desi a fost testat pe oameni timp de inca 30 de ani, niciunul dintre studiile efectuate nu a obtinut autorizatia de punere pe piata.
 
In anul 2000 s-a incercat tratarea cancerului de prostata cu un vaccin de tip ARNm, dar dupa 15 ani de cercetare tratamentul s-a dovedit un esec. In 2005, s-a testat fara succes un vaccin de tip ARNm pentru tratarea cancerului de piele. In 2009 ARNm-ul a fost folosit pentru tratarea cancerului pulmonar, dar dupa 10 ani de testari, tratamentul s-a dovedit ineficient. 
 
ARNm-ul a mai fost testat tot fara succes pentru tratarea: virusului HIV, a rabiei, a cancerului cerebral sau a celui de maduva spinarii, a glioblastomului, a insuficientei cardiace asociate cu diabetul de tip 2, a virusului Zika si a cancerului gastro-intestinal si a virusului respirator sincitial. In ceea ce priveste testele efectuate pentru tratarea gripei aviare, acestea au avut ceva mai mult succes, doar ca, efectele secundare observate erau foarte grave. In concluzie, in 2021, cand s-au lansat campaniile de vaccinare impotriva Covidului, existau deja 70 de studii clinice despre vaccinurile de tip ARNm inregistrate pe site-ul oficial al ClinicalTrials.gov (site-ul Institutului National de Sanatate din Statele Unite). Din aceste 70 de studii, 17 s-au axat pe diverse boli, fara ca vreunul sa treaca de faza II. Dupa aparitia Covidului au aparut insa dintr-odata, 53 de studii care incercau sa-l eradicheze. Pfizer si Moderna au trecut cat ai clipi de la faza I la II, apoi la III. De ce? Pentru ca Statele Unite au relaxat reglementarile, astfel incat laboratoarele sa-si poata face studiile in mod accelerat. Faimosul fast-track. E cat se poate de evident astfel faptul ca mesajul pe care ni-l transmiteau in perioada pandemiei marii producatori de vaccinuri anti-covid pe baza de ARNm cum ca aceste vaccinuri erau cunoscute si utilizate de mult timp, era fals.
 
Ni s-a spus ca ARNm-ul care ni se injecta nu se va misca din brat si va disparea rapid din organismul nostru. Cu siguranta ati auzit-o, din moment ce au trambitat despre asta cand ne-au vandut vaccinul. Dar e adevarat? Nu. - Alexandra Henrion Caude, Ucenicii vrajitori
 
Tot din aceasta sectiune a cartii aflam care este principiul acestor vaccinuri de tip ARNm anti-Covid si prin ce se diferentiaza el de vaccinurile clasice:
1. Un vaccin clasic insemna sa iti injectezi un virus atenuat sau o bucata de proteina dintr-un virus inactivat, care erau total inofensive. Sistemul nostru imunitar recunostea aceste corpuri straine si fabrica imediat anticorpi impotriva lor.
2. In cazul unui vaccin de tip ARNm, ni se injecteaza o capsula in care se pune ARNm. Totul este sintetic. Aceasta tehnologie a capsulei este aceeasi ca cea folosita in vaccinurile de tip ARNm impotriva gripei aviare si a rabiei... acelea care nu functionau. Astfel, raspunsul nostru imunitar nu vine imediat ci cam la doua saptamani de la injectare. 
3. Capsula fuzioneaza cu celulele noastre, adica ARNm-ul intra in ele. Acum, celulele se transforma dintr-odata intr-o uzina care produce ceea ce ARNm-ul din vaccin ne forteaza sa producem. Odata cu aceasta injectie, vine un nou ordin. Astfel, celulele noastre sunt reprogramate, deoarece informatia acestui ARNm sintetic este conceputa sa se impuna, sa fie executata cu o productivitate ridicata. CureVac - un laborator german - il aseamana cu un "stick USB" care da ordine celulelor noastre. Puteti sa conectati pur si simplu stickul USB la corp, el citeste informatiile si fabrica orice proteina vreti, ne explica cofondatorul CureVac, vorbind despre ARNm. 
4. In cazul vaccinului Covid-19, ordinul dat este de fabricare a unei proteine SARS-CoV-2: aceasta se numeste Spike. Dar aceasta proteina a virusului nu a fost inactivata. Deci nu este inofensiva.
5. O alta diferenta fata de vaccinurile clasice este ca organismul nostru se gaseste intr-o situatie deosebit de inconfortabila, nimic neimpiedicand sistemul nostru imunitar sa atace propriile noastre celule care produc acest Spike strain. Celulele noastre sunt cele care produc proteina virusului si propriul nostru sistem imunitar de aparare este cel care va ataca celulele care o genereaza. Cu alte cuvinte, nu este exclus ca acest tip de vaccinare sa duca la o autodistrugere partiala a corpului nostru si sa deschida calea unor posibile boli autoimune.
 
Acest lucru a fost demonstrat de observarea pacientilor care au suferit de afectiuni ale inimii dupa vaccinare. Analizand peretele muscular al inimii (miocardul) la indivizii vaccinati, oamenii de stiinta au gasit atat proteina Spike, cat si celule inflamatorii . Prezenta acestor celule la nivelul proteinei Spike duce, din pacate, cu gandul la un raspuns autoimun. 
 
Si din pacate, lista relelor pe care le poate face proteina Spike organismului nostru nu se opreste aici. Va las sa le descoperiti singuri pe restul in carte...
 
In ceea ce priveste o alta intrebare care ne-a framantat pe toti multa vreme, Care este durata de viata a ARN-ului mesager in corpul nostru?, raspunsul prompt dat de autoare este: Nu se stie.
 
Cat despre: care este traiectoria vaccinului de tip ARNm?, autoarea ne da o alta veste proasta. Raspunsul autoritatilor conform caruia: este injectat in muschi, ramane acolo se pare ca este cat se poate de fals. 
 
Suntem modificati genetic de acest vaccin de tip ARNm?  Autoarea ofera in acest sens o argumentatie logica care ii sustine raspunsul: aceste virusuri, printre care si SARS-CoV-2, sunt capabile sa modifice ADN-ul la nivel epigenetic, chiar daca nu invadeaza genomul.
 
Si ca sa ne facem o imagine si mai completa asupra necunoscutelor pe care le ascunde ARN-ul mesager, Crucea Rosie americana, responsabila, printre altele, de transfuzia de sange in Statele Unite, anunta pe 19 aprilie 2021, intr-o postare pe Twitter, ca nu foloseste decat sangele celor nevaccinati... Ciudat, nu?
 
5. Big Pharma, salvatorul omenirii
 
70% din populatia lumii s-a vaccinat. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
Va las sa va delectati in voie cu informatiile din acest capitol referitoare la o parte din medicamentele comercializate de Big Pharma, medicamente care s-au dovedit a provoca efecte secundare mult mai grave decat beneficiile pe care le aveau asupra oamenilor, sa intelegeti ce inseamna o greseala facuta de companiile farmaceutice pentru sanatatea mai multor generatii, sa va convingeti ca indiferent de cat de bune sau de rele ar fi aceste vaccinuri, ele au adus producatorilor o groaza de bani (vezi preturile de productie vs. preturile de comercializare) si mai ales, va invit sa va ganditi foarte bine atunci cand vine vorba de vaccinarea copiilor anti-Covid, mai ales in conditiile in care nici macar testele preliminare nu au fost duse pana la capat. Sau altfel spus, in conditiile in care "am pilotat avionul in timp ce inca il construiam"...
Citeste mai mult

nou

39.00Lei

39.00Lei

Primesti 39 puncte

Important icon msg

Primesti puncte de fidelitate dupa fiecare comanda! 100 puncte de fidelitate reprezinta 1 leu. Foloseste-le la viitoarele achizitii!

In stoc

Descrierea produsului

Ucenicii vrajitori / Les apprentis sorciers de Alexandra Henrion-Caude este o analiza la rece privind vaccinurile de tip ARN mesager care au fost create cu scopul de a ne proteja impotriva Covidului, sau, daca vrei, este un raspuns de care mintea noastra avea nevoie cu privire la ce am introdus in corpul nostru odata cu vaccinurile anti-Covid. In ciuda faptului ca pe alocuri opiniile autoarei alimenteaza dezbaterea curenta referitoare la riscurile si efectele secundare ale anumitor vaccinuri, aceasta carte trebuie vazuta ca o contributie demna de luat in seama cu privire la un aspect fundamental al sanatatii publice.
 
Alexandra Henrion-Caude este o cercetatoare franco-britanica, doctor in genetica, care a fost distinsa in anul 2013, in Statele Unite, cu prestigiosul premiu Eisenhower Fellowship pentru contributii deosebite in domeniul ei de activitate.
 
Alexandra Henrion-Caude a condus mai multe echipe de cercetare genetica la spitalele Trousseau si Necker din Paris si a ocupat timp de mai multi ani functia de director de cercetare al INSERM - Institutul National de Sanatate si Stiinte Medicale din Franta. Alexandra Henrion-Caude a descoperit implicatiile ARN-ului in diferite boli genetice la copii si a dezvaluit existenta ARN-ului MitomiR cu rol important in reglementarile fundamentale ale celulelor. Dupa ce a facut un postdoctorat la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Harvard, in anul 2015 s-a mutat in Africa, in Republica Mauritius, unde a fondat institutul de cercetare: SimplissimA, al carui scop este sa imbine medicina traditionala cu stiinta inovatoare. 
 
Cartea de fata te va ajuta sa intelegi ce este ARN-ul mesager, cel folosit in vaccinurile anti-Covid, si te va determina sa meditezi o data in plus la idei precum:
• Oamenii sunt responsabili de aparitia acestui virus;
• Big Pharma nu este salvatorul omenirii;
• Generatii la rand pot plati cu sanatatea lor o greseala a unei companii farmaceutice;
• Testele PCR nu sunt lipsite de riscuri;
• Este o nebunie sa tratezi o populatie sanatoasa ca si cum ar fi bolnava...
 
Cartea este impartita in 5 capitole, dupa cum urmeaza:
1. Un vaccin de tip ARN mesager care isi respecta promisiunile... dar nu pe toate
 
Cu siguranta ca nimeni nu vrea sa se intoarca in timp, dar pentru a ne face o mica idee despre dimensiunile exacerbate de presa ale pandemiei de coronavirus autoarea ne reaminteste ca publicatia Le Journal du dimanche (JDD) scria pe 13 iunie 2020: "Mai mult de un milion de articole despre epidemie au fost publicate in presa de la 1 martie".
 
Ceea ce a uimit pe toata lumea la acest vaccin a fost rapiditatea cu care a fost creat. De la cererea de a se crea un vaccin anti-Covid formulata de OMS la 11 februarie 2020, pana la prima injectie care a fost facuta unui om s-au scurs exact 10 luni.
 
Mai mult decat atat, echipa Moderna, a dezvoltat un vaccin-candidat dupa exact 42 de zile de la publicarea secventei genomice a virusului de catre oamenii de stiinta chinezi pe 11 februarie 2020. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o echipa care a descoperit formula unui vaccin anti-Covid in doua zile si a dezvoltat-o in produsul final in 42 de zile.

Lui Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech, nu i-au trebuit decat "cateva ore" dintr-o singura zi, si anume 25 ianuarie 2020, pentru a gasi formula pentru vaccinul sau! Aflam aceasta informatie dintr-un podcast al Wall Street Journal, fiind confirmata apoi de purtatorul de cuvant al BioNTech intr-un articol din ziarul Business Insider. Si aici, o rapiditate si o eficacitate inedite. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
Autoarea isi exprima nemultumirea fata de faptul ca toti presedintii de stat au recomandat vaccinarea in conditiile in care:
• Vaccinul nu impiedica infectarea cu Covid.
• Vaccinul nu impiedica reinfectarea cu Covid.
• Vaccinul nu impiedica infectarea celorlalti.
• Vaccinul nu impiedica moartea cauzata de Covid.
 
In aceasta sectiune autoarea aduce in discutie numeroase date si studii care fac referire la reactiile adverse si decesele survenite post-vaccinare inregistrate de cand a inceput vaccinarea populatiei anti-covid pana in prezent. Amintim aici doar cateva dintre ele:
In baza de date a VAERS din Statele Unite, numaram, pe data de 9 septembrie 2022, daca luam in considerare doar formele grave, peste 30.000 de morti, 177.000 de spitalizari, 135.200 de urgente, 10.000 de socuri anafilactice, dar si aproape 58.000 de handicapuri permanente, 52.000 de miocardite, 34.000 de cazuri de punere in pericol a vietii, 44.700 de reactii alergice severe, 16.000 de atacuri de cord, aproape 15.000 de cazuri de Zona Zoster, 9.000 de probleme cu trombocitele de tip trombocitopenie si 5.000 de avorturi spontane in care este acuzata o legatura cu vaccinurile Covid. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
In iulie 2012, un grup de oameni de stiinta le-a cerut celor doi directori Moderna si Pfizer sa faca publice datele studiilor clinice, nu doar protocoalele, aratandu-se astfel ingrijorati de faptul ca vaccinurile Pfizer si Moderna prezinta ambele o crestere a riscului absolut de reactii adverse grave pentru unul din 800 de vaccinati.
 
Pe 12 septembrie 2022, in revista Social Science Research Network (SSRN) este publicat un alt studiu, care dezvaluie, de aceasta data, ca vaccinul poate fi mai periculos decat virusul insusi, pana la de 98 de ori mai periculos. Studiul este facut de oamenii de stiinta de la Harvard si de la Johns-Hopkins si se bazeaza pe datele Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) si ale laboratoarelor, referitoare la tinerii adulti intre 18 si 29 de ani.
 
In continuare sunt amintite si alte posibile efecte secundare ale vaccinurilor, precum:
• tulburarile menstruale;
• bolile cardiovasculare de tip miocardita si pericardita;
• bolile neurologice (cel mai frecvent raportate dupa vaccinare);
 
Citind pe site-ul Pfizer despre motivele pentru care ar trebui sa ne vaccinam, autoarea citeaza:
1. Pentru a te ajuta sa te protejezi si pentru a-ti indeplini datoria fata de comunitatea ta.
2. Pentru ca cea mai mare parte a efectelor secundare sunt, de obicei, usoare sau moderate si sunt de scurta durata.
 
2. Ce este ARN-ul?
 
ARN-ul, ADN-ul si proteinele sunt materia prima din care sunt alcatuiti oamenii. Moleculele sunt baza vietii, baza corpului nostru. Ele sunt cele care ne fac om, pisica,  mar, planta etc. Iar ADN-ul si ARN-ul fac parte din miliardele de molecule care se afla in corpul nostru. De altfel, cand zic "miliarde", sunt destul de departe de adevar, deoarece organismul nostru este alcatuit dintr-o mie de octilioane de molecule, adica un numar format din 27 de cifre... - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
In aceasta sectiune autoarea explica detaliat si pe intelesul tuturor ce este acidul ribonucleic (ARN), pentru a intelege mai bine cum functioneaza vaccinurile pe baza de ARN mesager. Si, intelegand cum functioneaza acesta, vom afla raspunsul la aceasta intrebare: 
 
A fost vaccinarea de tip ARN o idee inteleapta? Cu alte cuvinte, ne-am jucat de-a ucenicii vrajitori?
 
Ne datoram propria identitate, singularitatea noastra, ADN-ului si ARN-ului. Aceste molecule sunt, dupa cunostintele noastre, singurele care poarta toata informatia genetica care face din noi un corp complet, capabil sa existe pe durata unei vieti. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
Iata mai jos, principalele diferente dintre ARN si ADN evidentiate de Alexandra Henrion-Caude:
• ARN-ul coordoneaza.
• ADN-ul stocheaza.
• ARN-ul este o molecula monocatenara (un singur lant).
• ADN-ul este intotdeauna alcatuit din doua lanturi.
• ARN-ul este alcatuit din riboza.
• ADN-ul este alcatuit din dezoxiriboza.
• ARN-ul este instabil.
• ADN-ul este stabil.
• ARN-ul se plimba absolut peste tot, atat in interiorul, cat si in exteriorul celulei. Peste tot in corpul nostru, dar si peste tot pe pamant. 
• ADN-ul ramane intotdeauna in nucleu si in mitocondrii, care sunt seiful genetic si, respectiv, centralele energetice ale celulei.

In timp ce teoretic cunoastem ceea ce este si care sunt functiile ARN-ului, parerea doctorului in genetica Alexandra Henrion Caude este ca:
 
Stim lucruri despre ele, bineinteles, dar nu le intelegem perfect. Nimeni nu avea dreptul sa spuna ca stim ce ii va face corpului nostru un vaccin de tip ARNm pe termen lung, nici macar pe termen mediu sau scurt. - Ucenicii vrajitori, Alexandra Henrion-Caude
 
3. ARN-ul, o molecula geniala
 
ARN-ul - motorul vietii.
 
Dupa parerea autoarei ARN-ul este o molecula geniala care ne ofera promisiunea unor diagnostice si a unor tratamente revolutionare in viitor. De altfel, ARN-ul este atat de genial, incat a primit 16 premii Nobel intre 1910 si 2020, dintre care noua premii Nobel pentru fiziologie si medicina si sapte pentru chimie! Deocamdata el este folosit astazi ca o unealta pentru stabilirea unui diagnostic.
 
Din aceasta sectiune, aflam:
• De ce nici testele PCR nu au fost o idee buna, din moment ce ARN-ul din saliva permite stabilirea unui diagnostic precis si noninvaziv.
• ARN-ul este maestrul epigeneticii, iar modificarile care intervin in el se transmit mai departe, generatii la rand;
• ARN-ul permite producerea numarului exact de proteine de care are nevoie corpul nostru.
• ARN-ul este un tratament. Un medicament pe baza de ARN este unic fata de alte medicamente, pentru ca este, de fiecare data, un veritabil lunetist. Trage exact la tinta. Autoarea ne prezinta aici cele 12 medicamente dezvoltate pana in prezent pe baza de ARN si afectiunile pe care le trateaza acestea cu succes.
• ARN-ul ne obliga sa fim mai responsabili in privinta tuturor alegerilor pe care le facem in viata, pentru ca acestea vor fi luate in calcul de ARN-ul nostru si vor influenta sanatatea noastra, a apropiatilor nostri si, cu atat mai mult, a generatiilor viitoare. 
 
4. ARN-ul mesager, o molecula cu numeroase necunoscute
 
Cercetatorii au vrut sa vada cat de toxica este Spike. Asa ca au injectat-o intr-un peste-zebra. Rezultatul: ficatul, rinichii, ovarele si creierul au fost atat de afectate, incat au dus la moartea saracului animal. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
In aceasta sectiune aflam raspunsul la o intrebare care ne-a preocupat pe toti in timpul pandemiei de Coronavirus: Ce este ARN-ul mesager?
 
Asadar, ARN-ul mesager este in acelasi timp, "mesajul" si "mesagerul" sau, fiind atat de complex incat autoarea il descrie ca fiind un "un millefeuille de informatii". Tot aici aflam de cat timp folosim ARN-ul mesager pentru a preveni sau pentru a trata o boala. Descoperit in 1960, ARNm-ul a fost injectat pentru prima oara la oameni 30 de ani mai tarziu. Si desi a fost testat pe oameni timp de inca 30 de ani, niciunul dintre studiile efectuate nu a obtinut autorizatia de punere pe piata.
 
In anul 2000 s-a incercat tratarea cancerului de prostata cu un vaccin de tip ARNm, dar dupa 15 ani de cercetare tratamentul s-a dovedit un esec. In 2005, s-a testat fara succes un vaccin de tip ARNm pentru tratarea cancerului de piele. In 2009 ARNm-ul a fost folosit pentru tratarea cancerului pulmonar, dar dupa 10 ani de testari, tratamentul s-a dovedit ineficient. 
 
ARNm-ul a mai fost testat tot fara succes pentru tratarea: virusului HIV, a rabiei, a cancerului cerebral sau a celui de maduva spinarii, a glioblastomului, a insuficientei cardiace asociate cu diabetul de tip 2, a virusului Zika si a cancerului gastro-intestinal si a virusului respirator sincitial. In ceea ce priveste testele efectuate pentru tratarea gripei aviare, acestea au avut ceva mai mult succes, doar ca, efectele secundare observate erau foarte grave. In concluzie, in 2021, cand s-au lansat campaniile de vaccinare impotriva Covidului, existau deja 70 de studii clinice despre vaccinurile de tip ARNm inregistrate pe site-ul oficial al ClinicalTrials.gov (site-ul Institutului National de Sanatate din Statele Unite). Din aceste 70 de studii, 17 s-au axat pe diverse boli, fara ca vreunul sa treaca de faza II. Dupa aparitia Covidului au aparut insa dintr-odata, 53 de studii care incercau sa-l eradicheze. Pfizer si Moderna au trecut cat ai clipi de la faza I la II, apoi la III. De ce? Pentru ca Statele Unite au relaxat reglementarile, astfel incat laboratoarele sa-si poata face studiile in mod accelerat. Faimosul fast-track. E cat se poate de evident astfel faptul ca mesajul pe care ni-l transmiteau in perioada pandemiei marii producatori de vaccinuri anti-covid pe baza de ARNm cum ca aceste vaccinuri erau cunoscute si utilizate de mult timp, era fals.
 
Ni s-a spus ca ARNm-ul care ni se injecta nu se va misca din brat si va disparea rapid din organismul nostru. Cu siguranta ati auzit-o, din moment ce au trambitat despre asta cand ne-au vandut vaccinul. Dar e adevarat? Nu. - Alexandra Henrion Caude, Ucenicii vrajitori
 
Tot din aceasta sectiune a cartii aflam care este principiul acestor vaccinuri de tip ARNm anti-Covid si prin ce se diferentiaza el de vaccinurile clasice:
1. Un vaccin clasic insemna sa iti injectezi un virus atenuat sau o bucata de proteina dintr-un virus inactivat, care erau total inofensive. Sistemul nostru imunitar recunostea aceste corpuri straine si fabrica imediat anticorpi impotriva lor.
2. In cazul unui vaccin de tip ARNm, ni se injecteaza o capsula in care se pune ARNm. Totul este sintetic. Aceasta tehnologie a capsulei este aceeasi ca cea folosita in vaccinurile de tip ARNm impotriva gripei aviare si a rabiei... acelea care nu functionau. Astfel, raspunsul nostru imunitar nu vine imediat ci cam la doua saptamani de la injectare. 
3. Capsula fuzioneaza cu celulele noastre, adica ARNm-ul intra in ele. Acum, celulele se transforma dintr-odata intr-o uzina care produce ceea ce ARNm-ul din vaccin ne forteaza sa producem. Odata cu aceasta injectie, vine un nou ordin. Astfel, celulele noastre sunt reprogramate, deoarece informatia acestui ARNm sintetic este conceputa sa se impuna, sa fie executata cu o productivitate ridicata. CureVac - un laborator german - il aseamana cu un "stick USB" care da ordine celulelor noastre. Puteti sa conectati pur si simplu stickul USB la corp, el citeste informatiile si fabrica orice proteina vreti, ne explica cofondatorul CureVac, vorbind despre ARNm. 
4. In cazul vaccinului Covid-19, ordinul dat este de fabricare a unei proteine SARS-CoV-2: aceasta se numeste Spike. Dar aceasta proteina a virusului nu a fost inactivata. Deci nu este inofensiva.
5. O alta diferenta fata de vaccinurile clasice este ca organismul nostru se gaseste intr-o situatie deosebit de inconfortabila, nimic neimpiedicand sistemul nostru imunitar sa atace propriile noastre celule care produc acest Spike strain. Celulele noastre sunt cele care produc proteina virusului si propriul nostru sistem imunitar de aparare este cel care va ataca celulele care o genereaza. Cu alte cuvinte, nu este exclus ca acest tip de vaccinare sa duca la o autodistrugere partiala a corpului nostru si sa deschida calea unor posibile boli autoimune.
 
Acest lucru a fost demonstrat de observarea pacientilor care au suferit de afectiuni ale inimii dupa vaccinare. Analizand peretele muscular al inimii (miocardul) la indivizii vaccinati, oamenii de stiinta au gasit atat proteina Spike, cat si celule inflamatorii . Prezenta acestor celule la nivelul proteinei Spike duce, din pacate, cu gandul la un raspuns autoimun. 
 
Si din pacate, lista relelor pe care le poate face proteina Spike organismului nostru nu se opreste aici. Va las sa le descoperiti singuri pe restul in carte...
 
In ceea ce priveste o alta intrebare care ne-a framantat pe toti multa vreme, Care este durata de viata a ARN-ului mesager in corpul nostru?, raspunsul prompt dat de autoare este: Nu se stie.
 
Cat despre: care este traiectoria vaccinului de tip ARNm?, autoarea ne da o alta veste proasta. Raspunsul autoritatilor conform caruia: este injectat in muschi, ramane acolo se pare ca este cat se poate de fals. 
 
Suntem modificati genetic de acest vaccin de tip ARNm?  Autoarea ofera in acest sens o argumentatie logica care ii sustine raspunsul: aceste virusuri, printre care si SARS-CoV-2, sunt capabile sa modifice ADN-ul la nivel epigenetic, chiar daca nu invadeaza genomul.
 
Si ca sa ne facem o imagine si mai completa asupra necunoscutelor pe care le ascunde ARN-ul mesager, Crucea Rosie americana, responsabila, printre altele, de transfuzia de sange in Statele Unite, anunta pe 19 aprilie 2021, intr-o postare pe Twitter, ca nu foloseste decat sangele celor nevaccinati... Ciudat, nu?
 
5. Big Pharma, salvatorul omenirii
 
70% din populatia lumii s-a vaccinat. - Alexandra Henrion-Caude, Ucenicii vrajitori
 
Va las sa va delectati in voie cu informatiile din acest capitol referitoare la o parte din medicamentele comercializate de Big Pharma, medicamente care s-au dovedit a provoca efecte secundare mult mai grave decat beneficiile pe care le aveau asupra oamenilor, sa intelegeti ce inseamna o greseala facuta de companiile farmaceutice pentru sanatatea mai multor generatii, sa va convingeti ca indiferent de cat de bune sau de rele ar fi aceste vaccinuri, ele au adus producatorilor o groaza de bani (vezi preturile de productie vs. preturile de comercializare) si mai ales, va invit sa va ganditi foarte bine atunci cand vine vorba de vaccinarea copiilor anti-Covid, mai ales in conditiile in care nici macar testele preliminare nu au fost duse pana la capat. Sau altfel spus, in conditiile in care "am pilotat avionul in timp ce inca il construiam"...
Citeste mai mult

Detaliile produsului

De pe acelasi raft

Parerea ta e inspiratie pentru comunitatea Libris!

Acum se comanda

Noi suntem despre carti, si la fel este si

Newsletter-ul nostru.

Aboneaza-te la vestile literare si primesti un cupon de -10% pentru viitoarea ta comanda!

*Reducerea aplicata prin cupon nu se cumuleaza, ci se aplica reducerea cea mai mare.

Ma abonez image one
Ma abonez image one